• Tidd J., Bessant J.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-042-0

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122077399

ΕΚΔΟΣΗ: 7η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 736

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δημήτριος Κουλουριώτης, Μαρία Λάμπρου, Αλέξανδρος Σαχινίδης

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: Τεχνολογική, Επιχειρηματική και Οργανωσιακή Αλλαγή, 7η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Tidd J.” “Bessant J.

€53.84

Ποσότητα:

Η διαχείριση καινοτομίας αποτελεί σήμερα ένα ιδιαίτερα προκλητικό, δημοφιλές και αναντίρρητα χρήσιμο, εάν όχι απαραίτητο πεδίο γνώσεων και δεξιοτήτων.  Η τελευταία αυτή έκδοση του βιβλίου των Tidd και Bessant αποτελεί μια σημαντική ακαδημαϊκή, αλλά και πρακτική, επικαιροποιημένη συμβολή, καθώς ικανοποιεί ακριβώς τον στόχο της βαθύτερης, επαρκέστερης κατανόησης του δημοφιλούς πεδίου της διαχείρισης καινοτομίας.

Η ανάλυση βασικών εννοιών όπως ποιοι είναι οι βασικοί, διαφορετικοί τύποι καινοτομίας, πώς προσεγγίζουμε την καινοτομία ως διαδικασία, μοντέλα σε διαφορετικές περιόδους (γενιές) καινοτομίας και ο κύκλος ζωής καινοτομίας, καθώς επίσης τα πλέον επίκαιρα, σύνθετα θέματα καινοτομίας όπως η ψηφιακή και πράσινη καινοτομία, παρουσιάζονται με επαρκή θεωρητική ανάλυση που συμπληρώνεται και υποστηρίζεται με την παράθεση πολύ πρόσφατων παραδειγμάτων επιχειρηματικών περιπτώσεων.

Το βιβλίο ενσωματώνει μεθοδικά τις ειδικότερες προσεγγίσεις της διαχείρισης καινοτομίας στις θεμελιώσεις της διοικητικής επιστήμης, συζητώντας τις σχέσεις με την επιχειρηματικότητα και τη στρατηγική επιχειρήσεων. Επιπλέον, η νέα γνώση που αφορά την εξέλιξη των αγορών, την ανάδυση της καινοτομίας πλατφόρμας και την περίπτωση της εκτεταμένης «υπηρεσιοποίησης» αναλύονται στοχευμένα και με οξυδέρκεια.

Είναι κεντρικό πλεονέκτημα του βιβλίου είναι η  ανάλυση της στρατηγικής καινοτομίας, όπου  διαφορετικές σχολές σκέψης και οπτικές, όπως η ανάπτυξη (δυναμικών) ικανοτήτων  ή η διαχείριση χαρτοφυλακίου καινοτομίας καλλιεργούν την κατανόηση της πολυπλοκότητας της  καινοτομίας ως επιχειρηματική πρακτική.

Συνολικά, οι αρετές του βιβλίου συνοψίζονται στην επιλογή των πλέον κεντρικών επιστημονικών αξόνων και περιοχών που συγκροτούν το πεδίο της διαχείρισης καινοτομίας σήμερα, την ισορροπία μεταξύ της θεωρητικής ανάλυσης και της παρουσίασης της διοικητικής πρακτικής, αλλά και του ακαδημαϊκού ύφους που διατηρεί την πρόθεση να παράξει και να διαδώσει γνώση σε ένα κόσμο που αλλάζει και μαθαίνει επίσης διαφορετικά

Περιέχει: Πρόλογος - Καινοτομία – Τι είναι και Γιατί Έχει Σημασία - Είναι Διαφορετική η Ψηφιακή Τεχνολογία; - Η Καινοτομία ως Βασική Επιχειρηματική Διαδικασία - Ανάπτυξη μιας Στρατηγικής Καινοτομίας - Η Οικοδόμηση του Καινοτόμου Οργανισμού - Πηγές Καινοτομίας - Στρατηγικές Αναζήτησης για την Καινοτομία - Δίκτυα Καινοτομίας - Αντιμετώπιση της Αβεβαιότητας - Δημιουργία Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών - Εκμετάλλευση της Ανοιχτής Καινοτομίας και της Συνεργασίας - Προώθηση της Επιχειρηματικότητας και των Νέων Εγχειρημάτων - Αποτύπωση της Επιχειρηματικής Αξίας της Καινοτομίας - Δημιουργία Κοινωνικής Αξίας - Αξιοποίηση της Μάθησης από την Καινοτομία - Περίληψη - Συμπληρωματική Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-042-0
Κωδικός Ευδόξου: 122077399
Έκδοση: 7η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 736
Επιστ. Επιμέλεια: Δημήτριος Κουλουριώτης, Μαρία Λάμπρου, Αλέξανδρος Σαχινίδης
Μεταφραστής: Μάρα Λασκαράκη
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Tidd J.

Ο Joe Tidd είναι φυσικός με μεταγενέστερα πτυχία στην πολιτική τεχνολογίας και στη διοίκηση επιχειρήσεων. Είναι καθηγητής διοίκησης τεχνολογίας και καινοτομίας στο SPRU και επισκέπτης καθηγητής στο University College του Λονδίνου και παλαιότερα στο Cass Business School, στο Copenhagen Business School και στο Rotterdam School of Management. Ο Δρ Tidd ήταν προηγουμένως αναπληρωτής διευθυντής του SPRU και επικεφαλής της ομάδας καινοτομίας και διευθυντής του προγράμματος Executive MBA στο Imperial College.

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος πολιτικής στο CBI (Confederation of British Industry), έχει παρουσιάσει στοιχεία εμπειρογνωμόνων σε τρεις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων, και ήταν το μοναδικό ακαδημαϊκό μέλος της κυβερνητικής ανασκόπησης καινοτομίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι ιδρυτικός εταίρος της Management Masters LLP.

Υπήρξε ερευνητής του 5ετούς διεθνούς προγράμματος για τα μηχανοκίνητα οχήματα του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT), το οποίο ταυτοποίησε τη λιτή παραγωγή και έχει εργαστεί σε έργα διαχείρισης τεχνολογίας και καινοτομίας για τις εταιρείες συμβούλων Arthur D. Little, CAP Gemini και McKinsey, καθώς και για πολλές εταιρείες που βασίζονται στην τεχνολογία, όπως οι American Express Technology, Applied Materials, ASML, BOC Edwards, BT, Marconi, National Power, NKT, Nortel Networks και Petrobras, καθώς και για διεθνείς οργανισμούς όπως η UNESCO στην Αφρική και ο ΠΟΥ στην Ασία. Έχει τιμηθεί με το μετάλλιο Price Waterhouse Urwick Medal για τη συμβολή του στη διδασκαλία και την έρευνα στον τομέα της διοίκησης και με το βραβείο Epton Prize από το R&D Society.

Έχει συγγράψει 9 βιβλία και περισσότερες από 60 εργασίες σχετικά με τη διαχείριση της τεχνολογίας και της καινοτομίας, με περισσότερες από 23.000 ερευνητικές αναφορές, και είναι Διευθύνων Σύμβουλος του International Journal of Innovation Management (http://www.worldscientific.com/worldscinet/ijim), του επίσημου περιοδικού της Διεθνούς Εταιρείας Επαγγελματικής Διαχείρισης Καινοτομίας. Φιλοξενεί το κανάλι Innovation Masters στο YouTube και είναι μέλος του Intrapreneurship Hub, ενός συνεργατικού εγχειρήματος μεταξύ των σχολών διοίκησης επιχειρήσεων Sussex, Bocconi και Renmin.

Συγγραφέας:Bessant J.

Ο John Bessant, ο οποίος ήταν αρχικά χημικός μηχανικός, δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας και της συμβουλευτικής στον τομέα της τεχνολογίας και της διαχείρισης της καινοτομίας για περισσότερα από 40 χρόνια. Το 2003 εξελέγη μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας Διοίκησης. Έχει διατελέσει σύμβουλος διάφορων εθνικών κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΟΣΑ. Η συμβουλευτική του δραστηριότητα περιλαμβάνει συνεργασία με τις εταιρείες Toyota, Novo-Nordisk, Hella, Lego, Morgan Stanley, Coloplast, Corus, Danfoss, GSK, Grundfos, Hewlett-Packard και Kumba Resources. Αυτή τη στιγμή κατέχει την έδρα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο του Exeter και είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Erlangen-Nuremburg και στο Πανεπιστήμιο Stavanger της Νορβηγίας.