• Mukherjee Biswanath, Τόμκος Ιωάννης, Tornatore Massimo, Winzer Peter, Zhao Yongli,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-127-4

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 133028012

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 912

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιωάννης Τόμκος

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΟΠΤΙΚΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ

Συγγραφέας/είς: “Mukherjee Biswanath” “Τόμκος Ιωάννης” “Tornatore Massimo” “Winzer Peter” “Zhao Yongli

€102.08

Ποσότητα:

Η ραγδαία ανάπτυξη του τομέα των τηλεπικοινωνιών οδηγεί κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερους σπουδαστές στη μελέτη των οπτικών συστημάτων επικοινωνιών με τη χρήση οπτικών ινών ή και ασύρματα. Τα σχετικά συστήματα που βασίζονται σε οπτικοηλεκτρονικές και φωτονικές τεχνολογίες αποτελούν πλέον αναπόσπαστο τμήμα των ενσύρματων δικτύων πρόσβασης και κορμού, των κέντρων δεδομένων, των συστημάτων υπερυπολογιστών, καθώς και των ασυρμάτων δικτύων επόμενης γενιάς που αξιοποιούνται από τις επιχειρήσεις, τη βιομηχανία και όλους εμάς ως τελικούς χρήστες.

Σε αυτό το βιβλίο παρατίθενται οι γνώσεις πολλών διακεκριμένων επιστημόνων με ειδικότητα στα διάφορα επιμέρους αντικείμενα των οπτικών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και δικτύων που καλύπτουν τις πιο σημαντικές πιθανές εφαρμογές, καθιστώντας το ένα πολύτιμο εργαλείο για τους αναγνώστες.

Περιεχόμενα: Η Εξέλιξη των Οπτικών Δικτύων Μεταφοράς - Οπτικές Ίνες και Καλώδια - Οπτικοί Ενισχυτές - Οπτικοί Αναμεταδότες - Στοιχεία Οπτικών Αναμεταδοτών - DSP για Οπτικούς Αναμεταδότες - Πρόσθια Διόρθωση Σφαλμάτων για Οπτικούς Αναμεταδότες - Αρχιτεκτονικές Οπτικών Κόμβων - Μη Γραμμικότητα Ινών και Απόδοση Οπτικών Συστημάτων - Πολυπλεξία Διαίρεσης Χώρου - Αρχιτεκτονικές και Ανθεκτικότητα Δικτύων Τηλεπικοινωνιακών Φορέων - Δρομολόγηση και Εκχώρηση Μήκους Κύματος (Φάσματος) - Τακτοποίηση Κυκλοφορίας - Διαστρωματική Σχεδίαση Δικτύου - Δυναμικός Έλεγχος Οπτικών Δικτύων - Οπτική Μεταγωγή Πακέτων και Οπτική Μεταγωγή Ριπών - Εξελισσόμενες Απαιτήσεις και Τάσεις στα Δίκτυα Κέντρων Δεδομένων - Εξελισσόμενες Απαιτήσεις και Τάσεις Στο HPC - Αρχιτεκτονικές Δικτύων Εντός του Κέντρου Δεδομένων - Πτυχές Συστήματος για Πομποδέκτες Οπτικής Διασύνδεσης - Εισαγωγή στα Δίκτυα Οπτικής Πρόσβασης - Αναδυόμενες Τεχνολογίες PON - Βελτιώσεις στην Αρχιτεκτονική PON - Οπτική Δικτύωση για Σύγκλιση Του 5G με Οπτικές και Ασύρματες Τεχνολογίες - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-127-4
Κωδικός Ευδόξου: 133028012
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 912
Επιστ. Επιμέλεια: Ιωάννης Τόμκος
Μεταφραστής: Αγαμέμνων Μήλιος
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Mukherjee Biswanath

Ο Biswanath Mukherjee είναι Διακεκριμένος Ομότιμος Καθηγητής στο University of California, Davis, στην Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ Κατέχει τίτλο PhD από το University of Washington, Seattle (1987) και BTech (Hons) από το Indian Institute of Technology, Kharagpur (1980). Είναι επίσης Διακεκριμένος Καθηγητής και Ιδρυτικός Διευθυντής του Institute for Broadband Research and Innovation (IBRI) στο Soochow University στην Κίνα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές επιτυχείς νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα των οπτικών επικοινωνιών, όπως στην Ennetix, μια εταιρεία που χρηματοδοτείται από το SBIR και ειδικεύεται στην ανάλυση δικτύων με υποστήριξη από την AI και εστίαση σε εφαρμογές, για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Ο Biswanath Mukherjee έχει διατελέσει πρόεδρος σε πολλά συνέδρια OFC, IEEE INFOCOM και IEEE Advanced Networks and Telecom Systems (ANTS), ενώ είναι συνιδρυτής του τελευταίου. Είναι Επιμελητής Σειράς της σειράς βιβλίων της Springer για τα οπτικά δίκτυα και έχει υπηρετήσει σε πολλά συμβούλια επιστημονικών περιοδικών, όπως το IEEE/ACM Transactions on Networking και το IEEE Network. Έχει λάβει πλήθος βραβείων για τα ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά του επιτεύγματα και ήταν ο νικητής του βραβείου Outstanding Technical Achievement Award του IEEE Communications Society το 2015 «για πρωτοποριακό έργο στη διαμόρφωση του κλάδου της οπτικής δικτύωσης». Έγινε Υπότροφος του IEEE το 2006.

Συγγραφέας:Τόμκος Ιωάννης

Ο Ιωάννης Τόμκος είναι Καθηγητής Οπτικών Επικοινωνιών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στην Ελλάδα. Η τρέχουσα έρευνά του εστιάζει στη χρήση συστημάτων οπτικών επικοινωνιών για 5G/6G και δίκτυα κέντρων δεδομένων. Έχει αναλάβει πληθώρα θέσεων στον βιομηχανικό και τον ακαδημαϊκό κλάδο σε διάφορες χώρες σε όλο τον πλανήτη (π.χ. ΗΠΑ, Ισπανία, Κύπρος, Ιταλία και Ελλάδα). Η ερευνητική ομάδα του διαδραματίζει ηγετικό ρόλο για το σύνολο των κοινοπραξιών σε περισσότερα από 25 ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ και έχει διατελέσει Τεχνικός Διευθυντής σε 10 μεγάλα έργα της ΕΕ. Οι δημοσιευμένες εργασίες τους έχουν λάβει περί των 10.000 αναφορών (δείκτης h = 47). Το 2018 ο Δρ Τόμκος εκλέχθηκε Υπότροφος του IEEE «για συνεισφορές στα δυναμικά οπτικά δίκτυα». Έχει κηρυχθεί επίσης Υπότροφος του IET (2010) και του Optical Society (2012).

Συγγραφέας:Tornatore Massimo

Ο Massimo Tornatore είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών, Πληροφορικής και Βιομηχανικής στο Πολυτεχνείο του Μιλάνο, από το οποίο έλαβε διδακτορικό τίτλο το 2006. Είναι επίσης Επίκουρος Καθηγητής στο Professor at the University of California, Davis, στην Καλιφόρνια και Επισκέπτης Καθηγητής στο University of Waterloo στον Καναδά. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την αξιολόγηση της απόδοσης, τη βελτιστοποίηση και τον σχεδιασμό δικτύων επικοινωνιών (με έμφαση στην εφαρμογή τεχνολογιών οπτικής δικτύωσης), την υπολογιστική νέφους και την εφαρμογή μηχανικής μάθησης στη διαχείριση δικτύων. Συμμετέχει σε αρκετά έργα R&D της ΕΕ, καθώς και σε πολλά άλλα έργα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ιταλία. Ο Massimo Tornatore είναι μέλος των συμβουλίων των επιστημονικών περιοδικών IEEE Communication Surveys and Tutorials, IEEE Communication Letters, Photonic Network Communications και Optical Switching and Networking. Είναι επίσης ενεργό μέρος των τεχνικών επιτροπών προγραμμάτων διαφόρων συνέδριων για τα δίκτυα και Ανώτερο Μέλος του IEEE.

Συγγραφέας:Winzer Peter

Ο Peter J. Winzer έλαβε τον διδακτορικό τίτλο του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός από το Technical University of Vienna, στην Αυστρία το 1998. Με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος ερεύνησε την τεχνική Doppler lidar και τις επικοινωνίες λέιζερ. Από το 2000 έως το 2019 εργάστηκε στην Bell Labs (NJ, USA), όπου επικεντρώθηκε σε συστήματα επικοινωνιών και σε δίκτυα οπτικών ινών και συμμετείχε σε πολλά προγράμματα και δοκιμές πεδίου για την οπτική μετάδοση υψηλής ταχύτητας έως 1 Tbit/s ανά φορέα. Ο Peter Winzer συμμετέχει ενεργά στις ομάδες Photonics Society και Optical Society (OSA) του IEEE. Έχει διατελέσει αρχισυντάκτης του περιοδικού Journal of Lightwave Technology του IEEE/OSA και γενικός πρόεδρος του ECOC και του OFC. Ο Δρ Winzer είναι ένας ερευνητής του οποίου το έργο απολαμβάνει πλήθος αναφορών, υπότροφος της Bell Labs, υπότροφος του IEEE και υπότροφος του OSA, καθώς και εκλεγμένο μέλος της αμερικανικής ακαδημίας μηχανικών National Academy of Engineering. Έχει λάβει πλήθος βραβείων, μεταξύ των οποίων το John Tyndall Award.

Συγγραφέας:Zhao Yongli

Ο Yongli Zhao είναι Τακτικός Καθηγητής στο State Key Laboratory of Information Photonics and Optical Communications στο Beijing University of Posts and Telecommunications (BUPT) στο Πεκίνο. Είναι Ανώτερο Μέλος του IEEE και μέλος του IET. Ο Yongli Zhao έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο από το BUPT το 2010. Έλαβε υποστήριξη από το πρόγραμμα Youth Talent του Δήμου του Πεκίνου (2013) και το πρόγραμμα National Science Fund για άριστους νέους ακαδημαϊκούς (2018) στην Κίνα. Τα τελευταία πέντε έτη έχει διατελέσει πρόεδρος και συμμετείχε σε περισσότερα από 30 ερευνητικά έργα, όπως το πρόγραμμα National High Technology Research and Development, το National Basic Research Program και το National Natural Science Foundation of China (NSFC) στην Κίνα. Υπηρέτησε ως επισκέπτης συνεργάτης στο University of California, Davis την περίοδο 2016–2017. Η έρευνά του τη δεδομένη στιγμή επικεντρώνεται σε οπτικά δίκτυα μέσω λογισμικού, ελαστικά οπτικά δίκτυα, δικτύωση κέντρων δεδομένων, μηχανική μάθηση σε οπτικά δίκτυα, ασφάλεια οπτικών δικτύων και δίκτυα κβαντικών επικοινωνιών.