• Dess G., McNamara G., Eisner A., Sauerwald S.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-099-4

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 133029674

ΕΚΔΟΣΗ: 11η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 904

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλης Κέφης, Ελένη Μαυραγάνη

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, 11η Έκδοση: Θεωρία και Εφαρμογές

Συγγραφέας/είς: “Dess G.” “McNamara G.” “Eisner A.” “Sauerwald S.

€99.44

Ποσότητα:

Δεδομένων των πολλών προκλήσεων και των ευκαιριών στην παγκόσμια αγορά, οι σύγχρονοι μάνατζερ πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα από το να ορίζουν μακροπρόθεσμες στρατηγικές και να ελπίζουν για το καλύτερο. Η στρατηγική διοίκηση μιας επιχείρησης πρέπει να αποτελεί τόσο διαδικασία όσο και τρόπο σκέψης που υιοθετείται από ολόκληρο τον οργανισμό.

Το βιβλίο «Στρατηγική Διοίκηση: Θεωρία και Εφαρμογές, 11η Έκδοση» από τους συγγραφείς Dess, McNamara, Eisner και Sauerwald εξακολουθεί να είναι ευανάγνωστο και επίκαιρο με ένα ελκυστικό στυλ γραφής. Περιέχει παραδείγματα εφαρμογής της διοίκησης, καθώς και κοινωνικά θέματα, όπως η περιβαλλοντική αειφορία, η ηθική, η παγκοσμιοποίηση, η επιχειρηματικότητα και η αναλυτική δεδομένων. Βασίζεται στις τελευταίες έρευνες από ειδικούς στη διοίκηση, και σε συμβουλές από συμβούλους διοίκησης, ώστε να περιλαμβάνει μια επίκαιρη και κατανοητή θεώρηση των στρατηγικών ζητημάτων.

Περιέχει: Πρόλογος - Στρατηγική Διοίκηση–Δημιουργώντας Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα - Αναλύοντας το Εξωτερικό Περιβάλλον της Επιχείρησης - Αναλύοντας το Εσωτερικό Περιβάλλον της Επιχείρησης - Αναγνωρίζοντας το Διανοητικό Κεφάλαιο μιας Επιχείρησης–Πέρα από τους Υλικούς Πόρους μιας Επιχείρησης - Στρατηγική Επιχειρηματικού Επιπέδου–Δημιουργία και Διατήρηση Ανταγωνιστικών Πλεονεκτημάτων - Στρατηγική Εταιρικού Επιπέδου–Δημιουργώντας Αξία μέσω της Επέκτασης Δραστηριοτήτων - Διεθνής Στρατηγική–Δημιουργώντας Αξία - Στρατηγική Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστική Δυναμική στις Παγκόσμιες Αγορές - Στρατηγικός Έλεγχος και Εταιρική Διακυβέρνηση - Δημιουργώντας Αποτελεσματικούς Οργανωσιακούς Σχεδιασμούς - Στρατηγική Ηγεσία–Δημιουργώντας έναν Οργανισμό Μάθησης και έναν Ηθικό Οργανισμό - Διαχείριση της Καινοτομίας και Ανάπτυξη της Εταιρικής Επιχειρηματικότητας - Αναλύοντας Περιπτώσεις Στρατηγικής Διοίκησης - Μελέτες Περίπτωσης - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-099-4
Κωδικός Ευδόξου: 133029674
Έκδοση: 11η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 904
Επιστ. Επιμέλεια: Βασίλης Κέφης, Ελένη Μαυραγάνη
Μεταφραστής: Μαρία Λασκαράκη
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Dess G.

Ο Gregory G. Dess κατέχει την έδρα, κληροδότημα του Andrew R. Cecil, του University of Texas στο Ντάλας. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη στρατηγική διοίκηση, τις σχέσεις μεταξύ οργανισμών και περιβάλλοντος και τη διαχείριση της γνώσης. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα σχετικά με τα θέματα αυτά σε ακαδημαϊκά και μη περιοδικά. Είναι επίσης μέλος των συντακτικών επιτροπών ακαδημαϊκών και μη περιοδικών. Τον Αύγουστο του 2000 εισήχθη στο Πάνθεο του Academy of Management Journal ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του. Ο καθηγητής Dess έχει πραγματοποιήσει προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, την Αφρική, το Χονγκ Κονγκ και την Αυστραλία. Κατά τη διάρκεια του 1994 ήταν υπότροφος του Fulbright στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Το 2009 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Βέρνης (Ελβετία). Έλαβε το διδακτορικό του στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον (Σιάτλ) και το πτυχίο BIE από το Georgia Tech.

Συγγραφέας:McNamara G.

Ο Gerry McNamara είναι Καθηγητής Διοίκησης στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Η έρευνά του βασίζεται σε γνωστικές και συμπεριφορικές θεωρίες για να εξηγήσει τα στρατηγικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένης της λήψης στρατηγικών αποφάσεων, των συγχωνεύσεων και εξαγορών και των αξιολογήσεων του περιβάλλοντος. Η έρευνά του έχει δημοσιευθεί στα περιοδικά Academy of Management Journal, Strategic Management Journal, Organization Science, Organizational Behavior and Human Decision Processes, Journal of Applied Psychology, Personnel Psychology, Journal of Management και Journal of International Business Studies. Η έρευνα του Gerry έχει επίσης δημοσιευθεί σε περιλήψεις στις εφημερίδες Wall Street Journal, Harvard Business Review, New York Times, Bloomberg BusinessWeek, Economist και Financial Week. Έχει διατελέσει συνεργάτης συντάκτης του Strategic Management Journal και του Academy of Management Journal. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Μινεσότα.

Συγγραφέας:Eisner A.

Ο Alan B. Eisner είναι κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και καθηγητής Διοίκησης στο Clark University. Έλαβε το διδακτορικό του στη διοίκηση από τo Stern School of Business του New York University. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη στρατηγική διοίκηση, τη διαχείριση της τεχνολογίας, την οργανωσιακή μάθηση και τη λήψη διοικητικών αποφάσεων. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικά άρθρα και περιπτώσεις σε περιοδικά όπως τα Advances in Strategic Management, International Journal of Electronic Commerce, International Journal of Technology Management, American Business Review, Journal of Behavioral and Applied Management και Global Journal of Business Pedagogy. Είναι πρώην βοηθός αρχισυντάκτη του περιοδικού The CASE Journal της Case Association, το οποίο αξιολογείται από ομότιμους.

Συγγραφέας:Sauerwald S.

Ο Steve Sauerwald είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στο College of Business του University of Illinois στο Σικάγο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εταιρική διακυβέρνηση, τη στρατηγική ηγεσία και τη στρατηγική των ομάδων ενδιαφερομένων. Ακολουθεί αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον, εξετάζοντας πώς οι θεσμοί που περιβάλλουν τις εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις διαμορφώνουν τα οργανωσιακά αποτελέσματα. Η επιστημονική του δραστηριότητα έχει δημοσιευτεί σε περιοδικά όπως τα Strategic Management Journal, Organization Science, Journal of International Business Studies, Journal of Management και Journal of Management Studies. Η έρευνά του έχει καλυφθεί από το Forbes, το Harvard Business Review και το BBC. Έλαβε το MBA και το διδακτορικό του από το University of Texas στο Ντάλας. Υπήρξε υπότροφος Fulbright στο University of Texas στο Ντάλας και επισκέπτης καθηγητής στο Free University Berlin.