-
Ριτζούλης Χρήστος
ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 133029898
ΕΚΔΟΣΗ: 1η Βελτιωμένη Έκδοση
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024
ΣΕΛΙΔΕΣ: 200
Κατηγορία: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, 1η Βελτιωμένη Έκδοση
Συγγραφέας/είς: Ριτζούλης Χρήστος€17.26
Το παρόν βιβλίο αφορά την ερμηνεία της υφής του παγωτού, του αφρισμού της μπύρας και της σταθερότητα του γάλακτος. Ο σκοπός του είναι να συνδέσει θεμελιώδεις φυσικοχημικές έννοιες όπως η ψύξη, η απόσταξη, η (ανα)κρυστάλλωση, ο αφρισμός, η γαλακτωματοποίηση, η κροκίδωση και η διαύγαση με τις εφαρμογές τους στον χώρο της επεξεργασίας, της μικροβιολογίας και της βιοδιαθεσιμότητας των τροφίμων. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε ώστε το περιεχόμενο να είναι προσιτό σε αναγνώστες με βασικό μόνον υπόβαθρο φυσικής, μαθηματικών και γενικής χημείας.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές και σε νέους ερευνητές στον χώρο των τροφίμων, αλλά και παραπλήσιων τομέων όπως οι φαρμακευτικές επιστήμες, οι επιστήμες της υγείας, η τεχνολογία των καλλυντικών και η τεχνολογία των απορρυπαντικών. Επίσης είναι ένα χρήσιμο σύγγραμμα για επιστήμονες, μηχανικούς και τεχνολόγους που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα ικανοποιητικό υπόβαθρο στη φυσικοχημεία.
Περιέχει: Εισαγωγή - Πρόλογος - H Φυσική Βάση της Χημείας - Χημική Θερμοδυναμική - Θερμοδυναμική Διαλυμάτων - Επιφανειακή Ενεργότητα - Τασιενεργές Ουσίες - Γαλακτώματα και Αφροί - Ρεολογία - Στοιχεία Χημικής Μηχανικής - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο
ISBN: 978-618-221-117-5
Κωδικός Ευδόξου: 133029898
Έκδοση: 1η Βελτιωμένη Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 200
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ