• Berk Jonathan, DeMarzo Peter, Harford Jarrad,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-109-0

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 133031143

ΕΚΔΟΣΗ: 6η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 896

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Μεσσής, Σπύρος Σπύρου, Θεόδωρος Συριόπουλος

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΑΡΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, 6η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Berk Jonathan” “DeMarzo Peter” “Harford Jarrad

€105.47

Ποσότητα:

Οι καθηγητές οικονομικών μοιράζονται την κοινή αγωνία τους να διαμορφώσουν τους μελλοντικούς επαγγελματίες των οικονομικών, καθώς και να ενσταλάξουν γνώση και δεξιότητες οικονομικών σε αυτούς που δεν εξειδικεύονται στα οικονομικά. Σκοπός μας στη Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων είναι να παρέχουμε μια προσιτή παρουσίαση τόσο γι’ αυτούς που ειδικεύονται όσο και γι’ αυτούς που δεν ειδικεύονται στα οικονομικά.

Είναι δελεαστικό να προσπαθήσει κανείς να καταστήσει τα οικονομικά προσιτά, στρέφοντας την προσοχή όχι στις βασικές αρχές αλλά στα αποτελέσματα. Στα περισσότερα από τα 50 χρόνια συνολικής διδακτικής μας εμπειρίας, έχουμε ανακαλύψει ότι με το να τονίζουμε τις βασικές έννοιες της οικονομίας –οι οποίες είναι καθαρές και ευκολονόητες κατά βάθος– την κάνουμε πιο προσιτή.

Το σύνολο του κειμένου και τα δεδομένα, οι πίνακες και τα γεγονότα έχουν επικαιροποιηθεί ώστε να αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις συναρπαστικές εξελίξεις στο πεδίο της χρηματοοικονομικής τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται τα ακόλουθα νέα στοιχεία:

  • Καινούργιες συνεντεύξεις
  • Επιπρόσθετη ανάλυση των σύγχρονων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών επιτοκίων, του πληθωρισμού, των νέων χρηματιστηρίων και των αδιαφανών δεξαμενών ρευστότητας
  • Επιπρόσθετα και αναθεωρημένα προβλήματα στο τέλος των κεφαλαίων
  • Ενημερωμένες μελέτες περιπτώσεων

Περιέχει: Πρόλογος - Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικός Διευθυντής - Εισαγωγή στην Ανάλυση των Οικονομικών Καταστάσεων - Χρονική Αξία Χρήματος: Μία Εισαγωγή - Διαχρονική Αξία Χρήματος: Αξιολόγηση Ακολουθιών Ταμειακών Ροών - Επιτόκια - Ομόλογα - Αξιολόγηση Μετοχών - Κανόνες Λήψης Επενδυτικών Αποφάσεων - Η Διαδικασία Αξιολόγησης Επενδύσεων - Αξιολόγηση Μετοχών: Μια Δεύτερη Ματιά - Κίνδυνος και Απόδοση στις Κεφαλαιαγορές - Συστηματικός Κίνδυνος και το Ασφάλιστρο Κινδύνου Ιδίων Κεφαλαίων - Το Κόστος του Κεφαλαίου - Αύξηση των Ιδίων Κεφαλαίων - Χρηματοδότηση του Χρέους - Κεφαλαιακή Δομή - Πολιτική Διανομής - Οικονομική Μοντελοποίηση και η Ανάλυση Pro Forma - Διαχείριση Κεφαλαίου Κίνησης - Βραχυπρόθεσμος Οικονομικός Σχεδιασμός - Εφαρμογές Δικαιωμάτων Προαίρεσης και Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων - Συγχωνεύσεις και Εξαγορές - Διεθνής Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων - Χρηματοδοτική Μίσθωση - Ασφάλιση και Διαχείριση Κινδύνου - Εταιρική Διακυβέρνηση

ISBN: 978-618-221-109-0
Κωδικός Ευδόξου: 133031143
Έκδοση: 6η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 896
Επιστ. Επιμέλεια: Πέτρος Μεσσής, Σπύρος Σπύρου, Θεόδωρος Συριόπουλος
Μεταφραστής: Χαρά Τζολάκη, Σταμάτης Κώντσας
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Berk Jonathan

Ο Jonathan Berk είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στην έδρα A.P. Giannini του Graduate School of Business του Πανεπιστημίου Stanford και Επιστημονικός Συνεργάτης στο National Bureau of Economic Research. Προτού έρθει στο Stanford ήταν Καθηγητής Οικονομικών στην Έδρα Sylvan Coleman του Haas School of Business του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια. Πριν λάβει το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D.) εργάστηκε ως συνεργάτης στην Goldman Sachs (όπου άρχισε πραγματικά η εκπαίδευσή του στα χρηματοοικονομικά).

Στα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Καθηγητή Berk περιλαμβάνονται η εταιρική αξιολόγηση, η κεφαλαιακή διάρθρωση, τα αμοιβαία κεφάλαια, η αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων, η πειραματική οικονομία και τα οικονομικά της εργασίας. Το έργο του έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία έρευνας, συμπεριλαμβανομένων του βραβείου Stephen A. Ross στα Χρηματοοικονομικά, του TIAA-CREF Paul A. Samuelson, του βραβείου Smith Breeden, του βραβείου καλύτερης μελέτης της χρονιάς στο The Review of Financial Studies και του βραβείου έρευνας FAME. Η μελέτη του με τίτλο “A critique of size-related anomalies” επιλέχθηκε ως μια από τις δύο καλύτερες μελέτες που δημοσιεύτηκαν ποτέ στο The Review of Financial Studies. Σε αναγνώριση της επιρροής του στην άσκηση της χρηματοοικονομικής του απονεμήθηκαν το βραβείο του Bernstein – Fabozzi/Jacobs Levy, το βραβείο αριστείας Graham and Dodd και το βραβείο Roger F. Murray.

Yπηρέτησε δύο θητείες ως Αναπληρωτής Συντάκτης του Journal of Finance και μία θητεία ως διευθυντής του American Finance Association, του Western Finance Association και ως Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Financial Management Association, του οποίου είναι Επιστημονικός Συνεργάτης. Τέλος είναι μέλος στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Journal of Portfolio Management.

Γεννημένος στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, ο Καθηγητής Berk είναι παντρεμένος, έχει δύο κόρες και είναι μανιώδης σκιέρ και ποδηλάτης.

Συγγραφέας:DeMarzo Peter

Ο Peter DeMarzo είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικών της Έδρας John G. McDonald στο Graduate School of Business, του Πανεπιστημίου Stanford. Είναι ο πρώην Πρόεδρος του American Finance Association και Επιστημονικός Συνεργάτης του National Bureau of Economic Research. Διδάσκει χρηματοοικονομικά των επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικό σχεδιασμό σε μεταπτυχιακά προγράμματα (MBA και Ph.D.). Ο Καθηγητής DeMarzo έχει επίσης διδάξει στο Haas School of Business και στο Kellogg Graduate School of Management. Είναι Μέλος της Econometric Society και πρώην Επιστημονικός Συνεργάτης (National Fellow) στο Hoover Institution.

Ο Καθηγητής DeMarzo παρέλαβε το βραβείο διδακτικής αριστείας Sloan στο Stanford και το βραβείο εξαίρετης διδασκαλίας Earl Ficheit στο U.C. Berkeley. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Συντάκτης του The Review of Financial Studies, του Financial Management και του B.E. Journals in Economic Analysis and Policy, καθώς επίσης Αντιπρόεδρος και Διευθυντής του American Finance Association και Πρόεδρος του Western Finance Association. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Καθηγητή DeMarzo εστιάζουν στο πεδίο της εταιρικής επένδυσης και χρηματοδότησης, τιτλοποίησης περιουσιακών στοιχείων και συμβάσεων, καθώς και της αγοραίας δομής και ρύθμισης. Η πρόσφατη δουλειά του εξετάζει θέματα της βέλτιστης σχεδίασης συμβάσεων και χρεογράφων, τη δυναμική μόχλευσης και τον ρόλο της ρύθμισης των τραπεζικών κεφαλαίων και τις ασυμμετρίες πληροφόρησης για τις τιμές των μετοχών και τις επενδύσεις των επιχειρήσεων. Έχει λάβει πολλά βραβεία συμπεριλαμβανομένων του βραβείου εταιρικών χρηματοοικονομικών του Western Finance Association, του βραβείου καλύτερης μελέτης του Charles River Associates, του βραβείου καλύτερης μελέτης του Barclays Global Investors/Michael Brennan από το The Review of Finance Studies, καθώς επίσης και το βραβείο Brattle για το καλύτερο άρθρο στα εταιρικά χρηματοοικονομικά από το Journal of Finance.

Ο Καθηγητής DeMarzo γεννήθηκε στο Whitestone της Νέας Υόρκης, είναι παντρεμένος και έχει τρεις γιούς. Μαζί με την οικογένειά του απολαμβάνουν την πεζοπορία, την ποδηλασία και το σκι.

Συγγραφέας:Harford Jarrad

Ο Jarrad Harford είναι καθηγητής χρηματοοικονομικών στην Έδρα του Paul Pigοtt-PACCAR του Foster School of Business στο Πανεπιστήμιο Washington. Προηγουμένως, ο Καθηγητής Harford δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Oregon. Έλαβε το Διδακτορικό του (Ph.D.) στα χρηματοοικονομικά με επιμέρους πεδίο εξειδίκευσης τους Οργανισμούς και τις Αγορές από το Πανεπιστήμιο του Rochester.

Ο Καθηγητής Harford έχει διδάξει το βασικό προπτυχιακό μάθημα Χρηματοοικονομικά των Επιχειρήσεων για είκοσι πέντε χρόνια, καθώς και το προαιρετικό μάθημα Συγχωνεύσεις και Εξαγορές και το μάθημα Χρηματοοικονομική για Μη-Χρηματοοικονομικά Στελέχη Επιχειρήσεων, στο πρόγραμμα επιμόρφωσης στελεχών επιχειρήσεων. Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία για τη διδασκαλία του, συμπεριλαμβανομένων του UW Undergraduate Finance ως Καθηγητής της Χρονιάς (2010, 2012, 2016), του Panhellenic/Interfraternity Council Business βραβείου ως Καθηγητής της Χρονιάς (2011, 2013), του ISMBA βραβείου αριστείας στη διδασκαλία (2006) και του βραβείου Wells Forgo Faculty για προπτυχιακή διδασκαλία (2005). Ο Καθηγητής Harford είναι Αρχισυντάκτης του Journal of Finance and Quantitative Analysis και έχει διατελέσει Αναπληρωτής Συντάκτης στο Journal of Financial Economics και στο Journal of Corporate Finance. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η κατανόηση της δυναμικής της δραστηριότητας των συγχωνεύσεων και των εξαγορών, καθώς και η αλληλεπίδραση της πολιτικής της διαχείρισης των μετρητών των επιχειρήσεων με τη διακυβέρνηση, η διανομή και οι διεθνείς προβληματισμοί περί φορολογίας.

Ο Καθηγητής Harford γεννήθηκε στην Πενσυλβάνια, είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους. Μαζί με την οικογένειά του απολαμβάνουν τα ταξίδια, την πεζοπορία και το σκι.