Περιέχει: Διαφορικός λογισμός συνάρτησης μιας μεταβλητής, Ολοκληρωτικός λογισμός συνάρτησης μιας μεταβλητής, Διαφορικές εξισώσεις, Γραμμική άλγεβρα, Διαφορικός λογισμός συνάρτησης πολλών μεταβλητών, Διανύσματα, Ολοκληρωτικός λογισμός συνάρτησης πολλών μεταβλητών.
ISBN: 978-960-418-387-6
Κωδικός Ευδόξου: 22694264
Έτος έκδοσης: 2013
Σελίδες: 982
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1956. Το 1981 αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και από το Μάιο 1988 υπηρέτησε στον Τομέα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μηχανικής του Γενικού Τμήματος σε θέση Λέκτορα μετά από κρίση. Από το Νοέμβριο 1992 εκλέχτηκε στον ίδιο Τομέα σε θέση Επίκουρου Καθηγητή. Το Φεβρουάριο 1994 πήρε εκπαιδευτική άδεια έξι μηνών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης της Μεγάλης Βρετανίας. Τον Φεβρουάριο 1999 εκλέχτηκε σε θέση Αναπληρωτή Καθηγητή στο Γενικό Τμήμα. Από τον Ιούλιο 2008 υπηρέτησε στο Γενικό Τμήμα σε θέση Καθηγητή στην οποία εκλέχτηκε με αντικείμενο θέσης "Εφαρμογές Διαφορικών Εξισώσεων με έμφαση σε Δυναμικά Συστήματα Κλασικής Μηχανικής και Θεωρία Ευσταθείας". Τον Σεπτέμβριο του 2013 εντάχθηκε, ως Καθηγητής, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών μετά την κατάργηση του Γενικού Τμήματος.
Έχει συγγράψει διδακτικά βιβλία στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και σε γλώσσες Προγραμματισμού ενώ τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του κυρίως καλύπτουν τις περιοχές των Αριθμητικών Μεθόδων, των Δυναμικών Συστημάτων, της Ουράνιας Μηχανικής και της Υπολογιστικής Μηχανικής. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Είναι κριτής σε 15 διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Έχει διδάξει τα μεταπτυχιακά μαθήματα, Ειδικά Κεφάλαια Διαφορικών Εξισώσεων, Ειδικά Κεφάλαια Αριθμητικής Ανάλυσης, Θεωρία Τροχιών, Μη-Ολοκληρώσιμα Δυναμικά Συστήματα, Κλασική Μηχανική, Θεωρία Ευστάθειας και Διακλαδώσεων, επί σειρά ετών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του πρώην Γενικού Τμήματος καθώς και «Εφαρμοσμένα Μαθηματικά - Διαφορικές Εξισώσεις και Δυναμικά Συστήματα» με χρήση πακέτου Συμβολικής Άλγεβρας, στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Ιατρική Φυσική των Τμημάτων Φυσικής και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Συγκλήτου και Διευθυντής του Τομέα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μηχανικής του Γενικού Τμήματος και είναι μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU), της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας (Hel.a.s) και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.