• Μποζάνης Δ. Π.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-986-1

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112692984

ΕΚΔΟΣΗ: 3η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 846

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .

ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, 3η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Μποζάνης Δ. Π.

€65.71

Ποσότητα:

Το παρόν βιβλίο παρέχει μια εισαγωγή στους Αλγορίθμους και τις Δομές Δεδομένων που αναφέρονται στην ταξινόμηση (sorting) και την αναζήτηση (searching) στοιχείων. Η παρουσίαση των διάφορων θεμάτων γίνεται τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Η θεωρητική παρουσίαση αφορά στην περιγραφή των εκάστοτε αλγορίθμων και δομών σε μία «ψευδογλώσσα» και την ανάλυση της πολυπλοκότητάς τους με την κατάλληλη μαθηματική αφαίρεση και τα ανάλογα μαθηματικά εργαλεία. Η πρακτική προσέγγιση των θεμάτων αναφέρεται στη διαδικασία υλοποίησής τους με μια γλώσσα προγραμματισμού. Για τον σκοπό αυτό επιλέχθηκε η Java, φροντίζοντας  η χρήση της να μην τρομάζει ούτε να αποθαρρύνει τον αρχάριο αναγνώστη.

Στην τρίτη έκδοση έχει καταβληθεί προσπάθεια τόσο ανανέωσης της εμφάνισης, όσο και εμπλουτισμού της ύλης του βιβλίου. Έτσι, χρησιμοποιήθηκε τετραχρωμία, συμπεριλήφθηκαν νέα κεφάλαια και ενότητες, ενώ πλέον κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται από περίληψη και ερωτήσεις ανακεφαλαίωσης, 551 στον αριθμό, με σκοπό τη διευκόλυνση της μελέτης. Επιπλέον, ένα σύνολο 255 ασκήσεων, θεωρητικών και πρακτικών, στοχεύουν  στην κατανόηση της ύλης, την περαιτέρω εμβάθυνση σε αυτή, αλλά και την εισαγωγή παραπλήσιων ζητημάτων. Σε αυτό συντελούν και οι εκτεταμένες υποδείξεις στις ασκήσεις σχετικής δυσκολίας, καθώς και τα 250 διευκρινιστικά σχήματα.

Περιέχει: Πρόλογος - Επισκόπηση στην Java - Εισαγωγικά - Βασικές Δομές Δεδομένων - Εισαγωγή στην Ταξινόμηση - Συγκριτικοί Αλγόριθμοι - Αλγόριθμοι Κατανομής - Επιλογή - Δένδρα Αναζητήσεως - Δένδρα AVL - Αένδρα-(α,ό) - Ερυθρόμαυρα Δένδρα - Βασικές Έννοιες στον Κατακερματισμό - Κατακερματισμός με Ανοικτή ή Ελεύθερη Διευθυνσιοδότηση - Κατακερματισμός Σταθερού Χειρότερου Χρόνου Αναζητήσεως - Επεκτάσιμος Κατακερματισμός - Ψηφιακά Δένδρα - Δένδρα van Emde Boas - Ξένα Σύνολα και Διαχείρισή τους - Επεκτάσεις στην Διαχείριση Ξένων Συνόλων - Τυχαιοποιημένες Δομές Λεξικού - Δομές Λεξικού Επιμερίσεως ή Τοκοχρεολυσίου - Πιθανοτικές Δομές Ιδιότητας Μέλους - Δυωνυμικές Ουρές - Μονοδενδρικές Ουρές Προτεραιότητας - Αναζήτηση και Ταξινόμηση σε Ιεραρχίες Μνήμης - Γεωμετρικές Δομές Δεδομένων - Δυναμοποίηση Δομών Δεδομένων - Αδιάλειπτες Δομές Δεδομένων - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-986-1
Κωδικός Ευδόξου: 112692984
Έκδοση: 3η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 846
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Συνοδευτικά Βιβλιού: ΥΛΙΚΟ WEB
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

  Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον κώδικα του βιβλίου εδώ.

Συγγραφέας:Μποζάνης Δ. Π.

Ο Παναγιώτης Μποζάνης είναι Καθηγητής Α' βαθμίδας στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος από τον Σεπτέμβριο του 2019. Κατέχει Δίπλωμα και Διδακτορικό Δίπλωμα Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Καθηγητής Α' βαθμίδας, Πρόεδρος, Αναπληρωτής Κοσμήτορας, Διευθυντής του ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Πληροφορική» και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογιών Δόμησης και Επεξεργασίας Δεδομένων (DaSELab) στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι δημοσιεύσεις του συμπεριλαμβάνουν άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια, κεφάλαια βιβλίων, οκτώ βιβλία στις Δομές Δεδομένων, τους Αλγορίθμους και την Εισαγωγή στην Πληροφορική, καθώς και επιμέλειες επτά βιβλίων. Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ζητήματα Δομών Δεδομένων, Αλγορίθμων, Βάσεων Δεδομένων, Ανάκτησης Πληροφορίας, Νεφοϋπολογιστικής, Μεγάλων Δεδομένων, Μηχανικής Μάθησης, και Έξυπνων Δικτύων. Έχει διδάξει/διδάσκει: Δομές Δεδομένων, Αλγόριθμοι, Διακριτά Μαθηματικά, Γραφικά Υπολογιστών (προπτυχιακά), Τεχνολογίες Αλγορίθμων, ICT Essentials, Statistical Methods for Data Science, Machine Learning Principles and Concepts, Big data and Cloud Computing, Information Retrieval (μεταπτυχιακά).