• Λουτρίδης Σπ. Ι.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-086-4

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 133026398

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 536

Κατηγορίες: , .
Κατηγορίες: ,

ΗΛΕΚΤΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ

Συγγραφέας/είς: Λουτρίδης Σπ. Ι.

€46.56

Ποσότητα:

Ο τομέας της ηλεκτροακουστικής άρχισε να αναπτύσσεται μετά τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο και σήμερα αποτελεί πλέον έναν ώριμο επιστημονικό κλάδο. Συγκεκριμένα, η ηλεκτροακουστική είναι ο κλάδος της ακουστικής που εξετάζει τη λειτουργία των ηλεκτροακουστικών μετατροπέων που μετατρέπουν την ηχητική ενέργεια σε ηλεκτρική και το αντίστροφο. Βρίσκει εφαρμογή στις επικοινωνίες, τα ηχητικά ραντάρ (σόναρ), την ηχογράφηση και ενίσχυση του ήχου, καθώς και τη μουσική βιομηχανία.

Στο παρόν σύγγραμμα η προσέγγιση των επιμέρους θεμάτων είναι ακαδημαϊκή χωρίς να γίνεται προσπάθεια εκλαΐκευσης τους. Η παρουσίαση δεν προϋποθέτει προηγούμενη γνώση του θέματος, όπου είναι δυνατόν οι εξισώσεις συνάγονται από πρώτες αρχές. Από μαθηματικής πλευράς απαιτείται βασική γνώση του διαφορικού και του ολοκληρωτικού λογισμού και γνώση της θεωρίας των στρεφόμενων διανυσμάτων. Οι βασικές έννοιες της ακουστικής και της ψυχοακουστικής παρουσιάζονται στα δύο πρώτα κεφάλαια, ώστε να λειτουργήσουν ως κοινό υπόβαθρο για όλα τα επόμενα.

Περιέχει: Πρόλογος - Βασικές Έννοιες της Ακουστικής Επιστήμης – Υποκειμενική Αντίληψη του Ήχου - Ισοδύναμα Κυκλώματα - Μικρόφωνα - Ηλεκτροδυναμικό Μεγάφωνο - Βελτίωση της Απόδοσης στις Χαμηλές Συχνότητες - Η Χοάνη ως Ακουστικός Μετασχηματιστής - Δικτυώματα Διαχωρισμού - Συμπεριφορά του Ήχου σε Ανοιχτούς και Κλειστούς Χώρους - Στοιχεία Ηχητικών Εγκαταστάσεων - Ηχητικές Εγκαταστάσεις-Υπολογισμοί - Μετρήσεις-Λογισμικό - Συμπληρωματικοί Πίνακες - Πρότυπα Της A.E.S. - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-086-4
Κωδικός Ευδόξου: 133026398
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 536
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Λουτρίδης Σπ. Ι.

Ο Σπυρίδων Λουτρίδης είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και διδακτορικού διπλώματος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου εργάζεται τα τελευταία χρόνια, διδάσκει μαθήματα στα αντικείμενα των μετρήσεων, της ανάλυσης ηλεκτρικών κυκλωμάτων και της ηλεκτροακουστικής. Ερευνητικά, δραστηριοποιείται στις περιοχές της τεχνολογίας μετρήσεων-αισθητήρων, της επεξεργασίας στοχαστικού σήματος και στην ανάπτυξη τεχνικών μη καταστροφικού ελέγχου. Ως αποτέλεσμα της παραπάνω ενασχόλησης, έχει συγγράψει μια σειρά άρθρων που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Επίσης, είναι συγγραφέας αρκετών τεχνικών βιβλίων που κυκλοφορούν στο εμπόριο.