• Χατζηφωτίου Σεβαστή

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-939-7

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102071301

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΣΕΛΙΔΕΣ: 208

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗ ΒΙΑ

Συγγραφέας/είς: Χατζηφωτίου Σεβαστή

€11.58

Ποσότητα:
Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας ερμηνεύεται ως επιμέρους πτυχή των έμφυλων ανισοτήτων οι οποίες αποτελούν κατάφορη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των θυμάτων βίας, διακυβεύοντας έτσι την ψυχική και σωματική τους ακεραιότητα και την αξιοπρέπειά τους. Το βιβλίο αυτό εστιάζει στην ειδική παρέμβαση της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας, καθώς οι επαγγελματίες κοινωνικοί/ές λειτουργοί εμπλέκονται άμεσα στον χειρισμό και την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης. Στόχος του βιβλίου είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για φοιτητές, φοιτήτριες και επαγγελματίες της Κοινωνικής Εργασίας, αλλά και για όσους εργάζονται και προσφέρουν βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες (γυναίκες, παιδιά, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, ΛΟΑΤΚΙ κ.ά.) που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν οποιαδήποτε μορφή βίας και κακοποίησης.
Περιέχει: Κοινωνική Εργασία και Ενδοοικογενειακή Βία - Οι Θεωρητικές Προσεγγίσεις της Κοινωνικής εργασίας υπό το Πρίσμα της Φεμινιστικής Θεωρίας - Παρεμβάσεις της Κοινωνικής Εργασίας με Γυναίκες-θύματα Βίας υπό το Πρίσμα της Συμβουλευτικής - Ενδοοικογενειακή Βία και Παιδική Κακοποίηση - Ενδοοικογενειακή Βία και Νομοθετικό Πλαίσιο - Δράστες Ενδοοικογενειακής βίας - Φορείς και Προγράμματα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Έμφυλης Βίας στην Ελλάδα - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-939-7
Κωδικός Ευδόξου: 102071301
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 208
Εκτύπωση: Μονόχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Η Σεβαστή Χατζηφωτίου είναι Κοινωνική Λειτουργός, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Bradford της Αγγλίας όπου έγινε κάτοχος του MA στην Κοινωνική και Κοινοτική Εργασία (1993), και στο Πανεπιστήμιο του Manchester όπου έγινε κάτοχος του MRes στην Μεθοδολογία Κοινωνικών Ερευνών (1996), και απέκτησε το διδακτορικό της στην «Ενδοοικογενειακή Βία Κατά των Γυναικών και τρόποι αναζήτησης βοήθειας στην Ελλάδα» (1999) στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στα θέματα μεθοδολογίας ποιοτικής κοινωνικής έρευνας, ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών και παιδιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έμφυλες και κοινωνικές ανισότητες κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, κά. Τα διδακτικά της ενδιαφέροντα αφορούν σε θέματα μεθοδολογίας της ποιοτικής κοινωνικής έρευνας, ενδοοικογενειακής βίας, φύλου και ισότητας, ηθικής και δεοντολογίας στην Κοινωνική Εργασία και την έρευνα, Κοινωνικής Εργασίας στην εκπαίδευση, κά.

Είναι διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Εργασία» του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ από το 2016. Είναι υπεύθυνη του προγράμματος Erasmus+ για την μετακίνηση των φοιτητών/τριών του τμήματος ΚΕ για εκπαιδευτικούς λόγους σε χώρες του εξωτερικού επί σειρά ετών. Επίσης, διετέλεσε επιστημονική υπεύθυνη του γραφείου Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών/τριών του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας.