Περιέχει:
Τουρισμός και ναυτιλία, το διεθνές περιβάλλον της τουριστικής ναυτιλίας, το ενωσιακό περιβάλλον της τουριστικής ναυτιλίας, το εθνικό περιβάλλον της τουριστικής ναυτιλίας, το θεσμικό πλαίσιο της τουριστικής ναυτιλίας, πλοίο, λιμένες, κρουαζιεροπλοιϊα, εργασιακό περιβάλλον στο κρουαζιερόπλοιο, υγεία και ασφάλεια στο κρουαζιερόπλοιο, απειλές στην κρουαζιέρα, ειδικά θέματα κρουαζιερόπλοιων, κρουαζιερόπλοιο και πολιτισμός, προοπτικές της κρουαζιέρας, κρουαζιέρα στην Ελλάδα.
ISBN: 978-960-418-871-0
Κωδικός Ευδόξου: 94645648
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2020
Σελίδες: 544
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Η Πολυξένη Μοίρα είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με γνωστικό αντικείμενο την «Κοινωνιολογία του Τουρισμού». Είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήματος Κοινωνιολογίας (1997) με βαθμό «Άριστα». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην περιφερειακή ανάπτυξη (διετείς σπουδές) από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (1985, «Άριστα»). Είναι επίσης πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου (1982, «Άριστα», 10). Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της υπήρ-
ξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Επίσης, ως πρωτεύσασα σε κάθε έτος σπουδών έλαβε πληθώρα βραβείων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου (1994) και του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (1999). Υπηρέτησε ως διοικητικό στέλεχος στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (1983-2000) μετά από επιτυχή συμμετοχή σε αντίστοιχο γραπτό διαγωνισμό.
Από το έτος 2000 διδάσκει ανελλιπώς στην ανώτατη τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 20 πανεπιστημιακών εγχειριδίων και πληθώρας επιστημονικών άρθρων που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει διαρκή συμμετοχή σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας, των ΗΠΑ, του Καναδά και της Κεντρικής και Ν. Αμερικής.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό, στον θαλάσσιο τουρισμό, στον πολιτισμικό-βιομηχανικό τουρισμό κ.λπ.
Ο Δημήτρης Ν. Μυλωνόπουλος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με γνωστικό αντικείμενο «Νομική Επιστήμη και Εργασιακές Σχέσεις». Φοίτησε στα Πανεπιστήμια: Δημοκρίτειο Θράκης, Πάντειο Αθηνών, Χαροκόπειο Αθηνών, Οικονομικό Αθηνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών, αποκτώντας πτυχίο Νομικής, πτυχίο Δημόσιας Διοίκησης, πτυχίο Επικοινωνίας-Μέσων και Πολιτισμού, πτυχίο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Διοικητικό Δίκαιο, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις Ευρωπαϊκές Σπουδές, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο ΜΠΣ Ζώα: Ηθική-Δίκαιο-Ευζωία και διδακτορικό τίτλο στο Δημόσιο Δίκαιο. Επίσης έχει ετήσια μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη ναυτιλιακή επιστήμη από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Τμήμα Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος) και μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη διδακτική και αξιολόγηση από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Στην τελευταία εικοσιπενταετία έχει διδάξει, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, νομικά μαθήματα στην τριτοβάθμια ανώτατη εκπαίδευση - Πανεπιστημιακή (Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Πελοποννήσου, Ιωαννίνων, Πάτρας, Δυτικής Ελλάδας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), Τεχνολογική (ΑΤΕΙ Ηπείρου, Πάτρας και Πειραιά), Στρατιωτική (Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και Σχολή Ικάρων) και Αστυνομική (Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας). Επίσης έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης / Τμήμα Τουριστικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΙΝΕΠ) και στη Σχολή Ξεναγών Αθηνών. Υπηρέτησε ως αξιωματικός Λιμενικού Σώματος, για δεκαοκτώ και πλέον έτη, σε επιτελικές θέσεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και σε Λιμενικές Αρχές της χώρας ασχολούμενος με θέματα εμπορικής ναυτιλίας και τουριστικής ναυτιλίας. Μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας λιμένων και ειδικότερα των τουριστικών λιμένων. Είναι κριτής σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας βιβλίων και επιστημονικών άρθρων με νομικό, ναυτιλιακό και τουριστικό περιεχόμενο. Εισηγήσεις του έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια τουρισμού στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη νότιο Αμερική και στην Ασία.