• Brown S., Vranesic Ζ.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-003-1

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112706646

ΕΚΔΟΣΗ: 4η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 840

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σταύρος Σουραβλάς

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ με τη γλώσσα VHDL, 4η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Brown S.” “Vranesic Ζ.

€99.06

Ποσότητα:

Το βιβλίο Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων με τη Γλώσσα VHDL, 4η Έκδοση, μπορεί να καλύψει το περιεχόμενο εισαγωγικών μαθημάτων ψηφιακής σχεδίασης, που αποτελούν βασικά μαθήματα στα περισσότερα προγράμματα σπουδών στους τομείς της μηχανικής υπολογιστών και της πληροφορικής. Οι βασικοί στόχοι του βιβλίου είναι να διδάξει στους φοιτητές τις βασικές έννοιες της κλασικής ψηφιακής σχεδίασης και να καταδείξει ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο τα ψηφιακά κυκλώματα σχεδιάζονται σήμερα, χρησιμοποιώντας εργαλεία CAD. Ένας επιτυχημένος σχεδιαστής λογικών κυκλωμάτων πρέπει να έχει αποκτήσει μία βασική γνώση των κλασικών μεθόδων λογικής σχεδίασης και των σύγχρονων μεθόδων σχεδίασης που βασίζονται στα εργαλεία σχεδίασης με τη βοήθεια υπολογιστή (CAD).

Το βιβλίο περιγράφει σύγχρονες τεχνικές υλοποίησης ψηφιακών κυκλωμάτων με έμφαση στις προγραμματιζόμενες λογικές συσκευές (PLDs), οι οποίες αποτελούν την πλέον κατάλληλη τεχνο- λογία. Για την περιγραφή των λογικών κυκλωμάτων, το βιβλίο εστιάζει στη χρήση μίας γλώσσας περιγραφής υλικού (HDL), επειδή είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς στην πράξη. Η ύλη που αφορά στη γλώσσα VHDL αναπτύσσεται σταδιακά και περιλαμβάνει περισσότερα από 150 παραδείγματα. Αυτά τα παραδείγματα δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η γλώσσα VHDL σε μία ευρεία περιοχή λογικών κυκλωμάτων, ξεκινώντας από εκείνα που περιέχουν μόνο ένα μικρό πλήθος πυλών και φθάνοντας σε εκείνα που αναπαριστούν ολόκληρα ψηφιακά συστήματα, όπως είναι ένας απλός επεξεργαστής.

Σε όλη την έκταση του βιβλίου, οι βασικές έννοιες εισάγονται μέσα από απλά παραδείγματα σχεδίασης, τα οποία υλοποιούνται τόσο «με το χέρι» όσο και με σύγχρονες μεθόδους που βασίζονται σε εργαλεία CAD. Αφού γίνουν κατανοητές οι βασικές έννοιες, δίνονται πιο πολύπλοκα παραδείγματα, χρησιμοποιώντας εργαλεία CAD. Τέλος, το βιβλίο περιλαμβάνει περισσότερες από 400 εργασίες για το σπίτι, καθώς και απαντήσεις για επιλεγμένα προβλήματα.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Εισαγωγή στα Λογικά Κυκλώματα - Αναπαράσταση Αριθμών και Αριθμητικά Κυκλώματα - Δομικές Βαθμίδες Συνδυαστικών Κυκλωμάτων - Flip-flops, Καταχωρητές και Μετρητές - Σύγχρονα Ακολουθιακά Κυκλώματα - Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων - Βελτιστοποιημένη Υλοποίηση Λογικών Συναρτήσεων - Ασύγχρονα Ακολουθιακά Κυκλώματα - Εργαλεία Σχεδίασης με τη Βοήθεια Υπολογιστή - Έλεγχος Λογικών Κυκλωμάτων - Η Γλώσσα VHDL - Τεχνολογίες Υλοποίησης - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-003-1
Κωδικός Ευδόξου: 112706646
Έκδοση: 4η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 840
Επιστ. Επιμέλεια: Σταύρος Σουραβλάς
Μεταφραστής: Σταύρος Σουραβλάς
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Συνοδευτικά Βιβλιού: ΥΛΙΚΟ WEB
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Ο κώδικας VHDL των παραδειγμάτων του βιβλίου είναι διαθέσιμος εδώ και στην ιστοσελίδα του συγγραφέα.

https://www.eecg.utoronto.ca/~brown/

Συγγραφέας:Brown S.

Ο Stephen Brown έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Νιου Μπράουνσγουικ. Το 1992 έγινε μέλος του συλλόγου διδασκόντων στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο όπου σήμερα είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Επίσης, είναι Διευθυντής στα Ακαδημαϊκά Προγράμματα της Intel σε Τεχνολογία FPGA.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται η τεχνολογία VLSI προγραμματιζόμενου πεδίου, οι αλγόριθμοι CAD, η αρχιτεκτονική υπολογιστών και οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης. Το 1992 κέρδισε το βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής στον Καναδά από το Συμβούλιο Έρευνας των Φυσικών Επιστημών και Μηχανολογίας του Καναδά. Επίσης, το 1985 κέρδισε το βραβείο υψηλότατης ακαδημαϊκής επίδοσης New Brunswick Governor-General’s. Είναι συν-συγγραφέας περισσότερων από 150 επιστημονικών ερευνητικών άρθρων και 2 ακόμη βιβλίων: Fundamentals of Digital Logic with Verilog Design και Field-Programmable Gate Array. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία αριστείας για τη διδασκαλία μαθημάτων στον τομέα των ηλεκτρολόγων μηχανικών, των μηχανικών υπολογιστών και της επιστήμης των υπολογιστών.

Συγγραφέας:Vranesic Ζ.

Ο Zvonko Vranesic έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα και το Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Από το 1963 ως το 1965 εργάστηκε ως μηχανικός σχεδίασης στην εταιρεία Northern Electric Co. Ltd, στην Bramalea του Οντάριο. Το 1968 έγινε μέλος του συλλόγου διδασκόντων του Πανεπιστημίου του Τορόντο, όπου σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1978-1979 υπήρξε κύριος επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, στην Αγγλία, και κατά το ακαδημαϊκό έτος 1984-1985 ήταν στο πανεπιστήμιο του Παρισιού. Από το 1995 ως το 2000 υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Είναι συν-συγγραφέας άλλων τεσσάρων βιβλίων: Computer Organization and Embedded Systems, 6η Έκδοση, Fundamentals of Digital Logic with Verilog Design, 3η έκδοση, Microcomputer Structures, και Field-Programmable Gate Array. Το 1990 έλαβε το βραβείο Wighton Fellowship για «καινοτομικές και διακριτικές συνεισφορές στην εργαστηριακή εκπαίδευση προπτυχιακών φοιτητών». Το 2004 του απονεμήθηκε το βραβείο Faculty Teaching Award από τον Σύλλογο Διδασκόντων Εφαρμοσμένων Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Έχει εκπροσωπήσει τον Καναδά σε πολλούς σκακιστικούς διαγωνισμούς και κατέχει τον τίτλο Διεθνούς Μάστερ στο σκάκι.